Cornete cu crema Raffaello

de madi_marin in Prajituri, 16 Ian 2011 | 12124 vizualizari

 

Am inaugurat formele cele noi achizitionate din camara bucatarasilor.

 

INGREDIENTE

Cornete :

  • 1 foaie aluat foietat

Crema Raffaello :

  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri nuca de cocos
  • esenta de migdale
  • 2 lingurite de gelatina

Ornat :

  • miere
  • nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete cu crema Raffaello:

Se prepara intai crema : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele si 100 ml frisca lichida. Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se da la rece.

Gelatina se hidrateaza in 80 ml apa rece. Se lasa sa se umfle, apoi se pune la foc foarte mic pana se dizolva. Cand  e calduta se adauga peste frisca si ciocolata topita. Se lasa sa se inchege, apoi se adauga restul de 100 ml frisca lichida si se mixeaza la viteza mare pana se obtine o crema spumoasa. Se pun esenta de migdale si nuca de cocos.

Se fac cornetele : aluatul dezghetat complet se taie fasii lungi care se infasoara pe forme si se pun intr-o tava la cuptor la foc potrivit pana se coc. Se racesc, apoi se ung cu miere si se presara cu nuca de cocos. Se umplu cu crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu crema Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie